Chef aan tafel

reportage

Rotterdam is eindelijk een food-destination.
Zo’n 10 jaar geleden was het wel anders, maar tegenwoordig kun je op elk tijdstip van de dag wel een maaltijd krijgen van kwaliteit. Maar ook bij elke gebiedsontwikkeling wordt horeca betrokken, en leegstaande iconische gebouwen worden bijna standaard een nieuwe foodie hotspot.

COCO

MANUELA GONCALVES TAVARES

"Mijn droom is op een dag een team te hebben dat alleen uit vrouwen bestaat."

Manuela Goncalves Tavares over Rotterdam en haar nieuwe zaak Coco.

SMELLS GOOD IN THE HOOD

Nathan Meyer

"Koken is voor mij altijd een zoektocht naar mezelf en mijn identiteit geweest."

Nathan Meyer over soul food en zijn droom een imperium te bouwen.

LOF DER ZOETHEID

Anastasia en Elena de Ruyter

"Een zaak met een lange adem opbouwen is echt iets heel anders dan een kortstondige hype."

De vrouwen van Lof der Zoetheid over de Rotterdamse horeca.

TENSAI RAMEN

Amy Choi

"Investeerders die een concept kopiëren zonder dat de kwaliteit goed is gaan echt niet slagen."

Amy Choi over authentiek eten en ondernemen in de Chinese horeca.

DAPHNE VAN DRENTH

grafisch ontwerp & fotografie