Chef aan tafel

Rotterdam is eindelijk een food-destination. Tien jaar geleden was het wel anders, maar tegenwoordig kun je op elk tijdstip van de dag wel een maaltijd krijgen, uit alle windrichtingen van de wereld. Maar ook bij elke gebiedsontwikkeling wordt horeca betrokken, en leegstaande iconische gebouwen worden bijna standaard een nieuwe foodie-hotspot.

Is dat waar de stad naar toe gaat? Met een reeks luchtige en diepgravende stukken werpen we een kritische blik op de horeca-explosie in Rotterdam.

Vers Beton
Uiteindelijk wordt alles eten

De vrouwen van Lof der Zoetheid
en over de Rotterdamse horeca

Aan tafel met:

Anastasia de Ruyter

Anastasia de Ruyter begon in een tijd dat koffie met een taartje nog nauwelijks ergens te genieten was. Van de hypes en de influencers die nu veel bepalen, moet ze niet veel hebben: “Alles wat langzaam groeit, heeft ook een lange adem”.

Anastasia de Ruyter

“Ik ga niet voor een instachick en al haar vriendinnen een high tea bekostigen om op zo’n feed te verschijnen”

Manuela Goncalves Tavares over Rotterdam en haar nieuwe zaak Coco

Aan tafel met:

Manuela Goncalves Tavares

Manuela Goncalves Tavares vertelt vandaag over haar nieuwe zaak Coco maar zal de punk en metal van Toko Trash wel missen. “Mijn droom is op een dag een team te hebben dat alleen uit vrouwen bestaat. Dat heb ik nog nooit ergens gezien.”

Manuela Goncalves Tavares

"Tegenwoordig hoef je je strepen niet meer te verdienen en kun je met wat geld en een gejat idee al een zaak openen"

Nathan ‘Big Nate’ Meyer van
Smells Good in the Hood en zijn
pop-up restaurant bij Weelde

Aan tafel met:

Nathan ‘Big Nate’ Meyer

Nathan ‘Big Nate’ Meyer serveert soulfood met een twist bij Smells Good in the Hood en in zijn nieuwe pop-up restaurant The Black Barn. “Aan Italiaans en Chinees is er in Rotterdam geen gebrek, maar waar kunnen mensen met mijn achtergrond terecht voor de smaken die ze van huis uit kennen?”

Nathan ‘Big Nate’ Meyer

“Koken is voor mij altijd ook een zoektocht naar mezelf en mijn identiteit geweest”

Amy Choi van Tensai Ramen over authentiek eten en ondernemen in
de Chinese horeca

Aan tafel met:

Amy Choi

Amy Choi nam niet de zaak van haar ouders over, maar besloot Rotterdammers culinair op te voeden met authentieke zelfgemaakte ramen. “Investeerders die een concept zomaar kopiëren, zonder dat het eten goed is, gaan echt niet slagen.”

Amy Choi

“De nieuwe generatie horecaondernemers wil ook echt iets vernieuwends doen"